قبل از درس حديث


تربيت درخشان مكتب جعفري بر مباني فضيلت و ايمان بود و لذا قبل از شروع به درس حديث فرمود: دانش را فراگيريد اگر به فرورفتن در خونها و شكافتن درياها باشد.

فرمود: من دوست نمي دارم جواني را ببينم مگر آنكه يا محصل باشد يا معلم يا بياموزد يا فراگيرد.

فرمود: يك حديث درباره حلال و حرام از يك محدث راستگو بهتر است از تمام دنيا و آنچه در آن است از طلا و نقره.

فرمود: هر كس دانشمند مسلماني را احترام و تعظيم نمايد - تجليل و تبجيل كند روز قيامت خدا را در حالي ملاقات مي كند كه از او خشنود باشد و هر كس فقيه مسلماني را اهانت كند روز قيامت در ملاقات پروردگارش از او غضبناك است.

عمرو بن ابي المقدام مي گويد اولين دفعه كه براي استماع حديث خدمت امام صادق عليه السلام رسيدم فرمود:اي ابوالمقدام اول راستگوئي را پيشه سازد و پس از آن حديث را بشنو و بگو زيرا اگر تو را به راست گوئي نشناسند به سخنان تو اعتبار نمي كنند.

فرمود: علم را به نوشتن زنجير كنيد و به آموختن تكثير نمائيد.

امام صادق (ع) فرمود اي اصحاب من علم را با فضيلت بياموزيد و بياميزيد علم با حلم مفيد و مستحسن است در برابر معلم تواضع كنيد متعلم را احترام نمائيد تشويق كنيد - ترغيب و تحريص بعلم آموختن نمائيد.

فرمود دانشمند نبايد متكبر باشد تا همه بتوانند از او دانش فراگيرند.

علماء و فقها و محدثين بايد صبور - حليم - متواضع - بردبار شكيبا باشند و با هر طبعي سازش نمايند تا بتوانند از دانش خود با آنها بياموزند.

فرمود علم را براي افتخار و خودنمائي - تنظيم امتعه يا براي جدال و مغالطه فرانگيريد بلكه براي تنوير افكار و هدايت و ارشاد قلوب تحصيل كنيد تا بتوانيد با فضيلت به ديگران بياموزيد.

فرمود حديث براي دانستن و دانستن براي به كار بستن است اگر عمل نكنيد دانستن شما اثري ندارد بلكه تكليف شما را زياد مي كند.

فرمود اگر فقط هدف دانشمند دانستن باشد كار سفيهان است بلكه بايد دانشمند ترجمان دانش خود باشد.


فرمود دانش اگر عمل نداشته باشد مانند قطره باران است كه بر سنگ فروريزد بلغزشي از بين مي رود آنجا اثربخش است كه قابليت ارضي باشد.



باران كه در لطافت طبعش خلاف نيست

در باغ لاله رويد و در شوره زار خس